Blog 1 hero

Checklist: 8 vragen die u kan stellen aan de (kinder)arts over meningitis door meningokokken en de mogelijke bescherming ertegen

Plant u een afspraak bij de pediater of huisarts met uw kind of baby? Stel dan zeker deze 8 belangrijke vragen over meningitis door meningokokken. Zet ze op uw checklist van vragen en onderwerpen die u graag wilt bespreken met uw huisarts of kinderarts.  Zo vergeet u zeker geen belangrijke vragen te stellen. 

Op bezoek bij de (kinder)arts 

Een afspraak bij de pediater of huisarts kan zeer stressvol zijn voor ouders. Het gebeurt vaak dat baby’s of kinderen onrustig of huilerig worden wanneer ze de praktijk binnenkomen. Door deze omstandigheden en de stress, is het mogelijk dat u als ouder een aantal zaken vergeet te vragen aan de arts.

Daarom is het altijd een goed idee uzelf voor te bereiden op een bezoek bij de (kinder)arts. Een tip hiervoor is het maken van een checklist. Een lijst van vragen en onderwerpen waar u het graag over wilt hebben met de (kinder)arts. Op die manier vergeet u zeker geen belangrijke vragen te stellen, bijvoorbeeld over vaccinatie en of uw kind voldoende beschermd is tegen meningitis door meningokokken.

Om u hierbij te ondersteunen, vindt u hieronder acht belangrijke vragen over meningitis door meningokokken die u kan stellen bij het bezoek aan uw (kinder)arts. Deze vragen zijn van suggestieve aard (en exhaustief) en hebben als doel u zo goed mogelijk te helpen om de juiste informatie over meningitis door meningokokken te krijgen. 

8 belangrijke vragen over meningitis door meningokokken en de mogelijke bescherming ertegen die u kan stellen aan de (kinder)arts

  1. Wat is meningitis door meningokokken juist?
  2. Waarom is de bescherming tegen meningitis door meningokokken zo belangrijk?
  3. Welke types van meningitis door meningokokken bestaan er?
  4. Vanaf welke leeftijd moet ik mijn baby laten vaccineren en waarom?
  5. Is mijn kind of baby voldoende beschermd tegen alle types van meningitis door meningokokken?
  6. Is meningitis door meningokokken eenvoudig vast te stellen?
  7. Worden alle vaccins tegen meningitis door meningokokken terugbetaald?
  8. Hoe snel ontwikkelt meningitis door meningokokken zich?
De check-list ligt op tafel

Bewaar de checklist en neem hem mee tijdens uw volgende bezoek aan de (kinder)arts.

Lees meer in deze brochure met algemene informatie over meningitis door meningokokken. Voor al uw medische vragen, gelieve uw (kinder)arts te contacteren.

Heeft u vragen over de gezondheid van uw kind? Vraag raad aan uw (kinder)arts. Blijf op de hoogte en ontvang meer informatie over meningitis door meningokokken via onze socialmediakanalen.

NP-BE-MNU-OGM-230003 - April 2023